ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Η Άνδρος είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων και προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία πεζοπορίας για τον ταξιδιώτη που θα το επιλέξει. Είναι ένας προορισμός που θα εντυπωσιάσει τον επισκέπτη με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και τις όμορφες παραλίες του.

Ο πεζοπόρος θα λατρέψει την πεζοπορία σε ένα μέρος όπου μπορεί να θαυμάσει το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Οι παραδοσιακοί λευκοί οικισμοί που θα συναντήσει στο δρόμο του θα τον κάνουν να καταλάβει ότι το νησί έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει πέραν από τις παραλίες του.

Αυτό που το κάνει διαφορετικό από άλλα νησιά των Κυκλάδων είναι το πράσινο του: μικροί θάμνοι, βότανα, πολύχρωμα λουλούδια, πορτοκαλιές και ελιές. Στην πορεία ο πεζοπόρος θα συναντήσει μικρούς καταρράκτες και ρυάκια, θα περπατήσει πάνω από καμάρες και θα δει μοναδικά κτίρια, όπως οι πύργοι περιστεριών, που βρίσκονται μόνο στις Κυκλάδες.

Το μονοπάτι της Άνδρου έχει πιστοποιηθεί ως Leading Quality Trail / Best of Europe από τον European Ramblers Association (ERA) και σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, είναι σίγουρα ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν την πεζοπορία.

Δεδομένα περιήγησης

Μήκος πεζοπορίας: 107,6 χλμ.
Διάρκεια: 8 νύχτες, 7 ημέρες πεζοπορία
Ελάχιστη ημερήσια πεζοπορία: 9,6 χλμ.
Μέγιστη ημερήσια πεζοπορία: 22,3 χλμ.
Κωδ: ADT02 Δυσκολία: Μέτρια
Διαθέσιμη: Απρίλιο - Οκτώβριο
Εκκίνηση περιήγησης: Φρουσαιοί
Τέλος περιήγησης: Μπατσή
Απόσταση από Αθήνα: Περίπου 45 λεπτά οδικώς και επιπλέον 2 ώρες με πλοίο.

7

Ημέρες πεζοπορίας

107,6 χλμ. 

Συνολικό Μήκος Πεζοπορίας

15,37 χλμ.

Ημερήσιο Μ.Ο. πεζοπορίας

Highlights

 • Πεζοπορία σε παραδοσιακό καλντερίμια

 • Θέα το απέραντο γαλάζιο του Αγαίου

 • Πανέμορφες παραλίες

 • Παραδοσιακή Κυκλαδίτικη Αρχιτεκτονική

 • Γευστική τοπική κουζίνα

Άνδρος
Κωδ: ADT02
Self-Guided
8 ημέρες πεζοπορίας
Walking & Trekking
Απρίλιος - Οκτώβριος
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος

9 ημέρες από

750€

ΗΜΕΡΑ 1 ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Μεταφορά από την Αθήνα στο λιμάνι της Ραφήνας με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Μετά άφιξη στο λιμάνι του Γαυρίου με πλοίο. Διάρκεια ακτοπλοϊκού ταξιδιού περίπου 2 ώρες 30 λεπτά.

ΗΜΕΡΑ 2 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΦΡΟΥΣΑΙΟΙ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ

ΦΡΟΥΣΑΙΟΙ – ΑΜΜΟΛΟΧΟΣ - ΓΑΥΡΙΟ

Μήκος: 15,1 χλμ.

 Άνοδος: 269 μέτρα

Κάθοδος: 71 μέτρα

Υψομετρική διαφορά: 197 μέτρα

Επίπεδη πεζοπορία: 1,43 χλμ.

 Ανηφόρα: 2,02 χλμ.

Κατηφόρα: 0,79 χλμ.

Διάρκεια Πεζοπορίας (περίπου):5 ώρες 10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας 3/5

Ξεκινάμε τη βόλτα μας από το όμορφο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης. Βρισκόμαστε στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου θα περάσουμε από το γραφικό χωριό των Φρουσαιών. Εκεί μπορούμε να θαυμάσουμε το μοναδικό σύστημα παροχής νερού που παλιά παρείχε το νερό στο χωριό. Στη συνέχεια το τοπίο έχει πολλές εναλλαγές. Κατά την πεζοπορία μας, μεταξύ άλλων, θα συναντήσουμε ελαιόδεντρα, δασικές περιοχές, πολλούς ανεμόμυλους και, γραφικά πέτρινα γοφύρια. Το μονοπάτι έχει πολλά σημεία όπου μπορούμε να απολαύσουμε την υπέροχη θέα στη θάλασσα και μας πάει έως το το όμορφο λιμάνι του Γαυρίου.

ΗΜΕΡΑ 3 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΓΑΥΡΙΟ ΕΩΣ ΜΠΑΤΣΙ

ΓΑΥΡΙΟ – ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΜΠΑΤΣΙ

Μήκος: 9,6 χλμ.

 Άνοδος: 269 μέτρα

Κάθοδος: 71 μέτρα

Υψομετρική διαφορά: 197 μέτρα

Επίπεδη πεζοπορία: 1,43 χλμ.

 Ανηφόρα: 2,02 χλμ.

Κατηφόρα: 0,79 χλμ.

Διάρκεια Πεζοπορίας (περίπου):3 ώρες 10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας 2/5

Η σημερινή πεζοπορία είναι λιγότερο απαιτητική. Ξεκινάμε από το λιμάνι του Γαυρίου και κατευθυνόμαστε προς το όμορφο χωριό του Αγίου Πέτρου. Υπάρχει ένας καταπληκτικός μισό ερειπωμένος ελληνιστικός πύργος. Η θέα από τον Πύργο και από το χωριό είναι εντυπωσιακή. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε το ιστορικό μοναστήρι της Αγιάς και, πλησιάζοντας το Μπατσί, θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα των μικρών κολπίσκων που περιβάλλουν αυτό το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό.

ΗΜΕΡΑ 4 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ BATSI TO ANDROS

ΜΠΑΤΣΙ - ΑΡΝΗ - ΒΟΥΡΚΩΤΗ - ΑΠΟΙΚΙΑ - ΑΝΔΡΟΣ

Μήκος: 22,3 χλμ.

 Άνοδος: 269 μέτρα

Κάθοδος: 71 μέτρα

Υψομετρική διαφορά: 197 μέτρα

Επίπεδη πεζοπορία: 1,43 χλμ.

 Ανηφόρα: 2,02 χλμ.

Κατηφόρα: 0,79 χλμ.

Διάρκεια Πεζοπορίας (περίπου):8 ώρες 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας 4/5

Σήμερα θα κάνουμε το πιο απαιτητικό ταξίδι πεζοπορίας. Θα περπατήσουμε από τα δυτικά προς την ανατολική πλευρά του νησιού μέσω ενός εσωτερικού μονοπατιού. Η αλλαγή του τοπίου θα είναι φανταστική. Θα περάσουμε από γραφικά ορεινά χωριά, μέσα από καταπράσινες περιοχές και δασικές κοιλάδες, θα δούμε πολλές πηγές και θα περπατήσουμε σε πλακόστρωτα μονοπάτια. Τέλος, θα καταλήξουμε στην καταπληκτική χώρα της Άνδρου με τα μοναδικά αρχοντικά.

ΗΜΕΡΑ 5 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΔΡΟΣ ΕΩΣ ΚΟΡΘΙΟΥ

ΑΝΔΡΟΣ – ΟΡΜΟΣ ΚΟΡΘΙΟΥ

Μήκος: 11,5 χλμ. (Η συνολική απόσταση περιλαμβάνει παράκαμψη στο κάστρο Κάστρο Φανερωμένης)

 Άνοδος: 269 μέτρα

Κάθοδος: 71 μέτρα

Υψομετρική διαφορά: 197 μέτρα

Επίπεδη πεζοπορία: 1,43 χλμ.

 Ανηφόρα: 2,02 χλμ.

Κατηφόρα: 0,79 χλμ.

Διάρκεια Πεζοπορίας (περίπου):4 ώρες 10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας 2/5

Το μονοπάτι μας ξεκινά από το χωριό και αφού περάσουμε από την κοιλάδα των δύο ποταμών με τους διάσπαρτους νερόμυλους και τη χαρακτηριστική τοξωτή γέφυρα, κάνουμε μια μικρή παράκαμψη για να επισκεφτούμε το Κάστρο Φανερωμένης. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο κεντρικό μονοπάτι και διασχίζουμε τον οικισμό Κοίλου. Αργότερα, φτάνουμε στον κόλπο Κορθίου όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τη θάλασσα.

ΗΜΕΡΑ 6 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΡΘΙΟΥ ΕΩΣ ΑΝΔΡΟΣ

ΟΡΜΟΣ ΚΟΡΘΙΟΥ – ΒΡΑΧΝΟΣ - ΑΝΔΡΟΣ

Μήκος: 12,3 χλμ.

 Άνοδος: 269 μέτρα

Κάθοδος: 71 μέτρα

Υψομετρική διαφορά: 197 μέτρα

Επίπεδη πεζοπορία: 1,43 χλμ.

 Ανηφόρα: 2,02 χλμ.

Κατηφόρα: 0,79 χλμ.

Διάρκεια Πεζοπορίας (περίπου):4 ώρες 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας 2/5

Η σημερινή πεζοπορία μας οδηγεί πίσω στο χωριό (Χώρα) της Άνδρου από ένα άλλο μονοπάτι. Η διαδρομή μας περνάει από παραδοσιακούς οικισμούς και μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη γεωργική ζωή του νησιού. Επίσης, η θέα κατά μήκος του μονοπατιού προς την πλευρά του βουνού και προς τη θάλασσα και σήμερα είναι μοναδική.

ΗΜΕΡΑ 7 ΚΥΚΛΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΣΩ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ

ΑΝΔΡΟΣ – ΜΕΝΗΤΕΣ – ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ – ΛΙΒΑΔΙΑ - ΑΝΔΡΟΣ

Μήκος: 18,3 χλμ.

 Άνοδος: 269 μέτρα

Κάθοδος: 71 μέτρα

Υψομετρική διαφορά: 197 μέτρα

Επίπεδη πεζοπορία: 1,43 χλμ.

 Ανηφόρα: 2,02 χλμ.

Κατηφόρα: 0,79 χλμ.

Διάρκεια Πεζοπορίας (περίπου):7 ώρες 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας 3/5

Αυτή η κυκλική διαδρομή είναι ίσως η πιο όμορφη του νησιού. Το κύριο αξιοθέατο της διαδρομής είναι το μοναστήρι-κάστρο του Παναχράντου. Περπατώντας σε λιθόστρωτα μονοπάτια θα συναντήσουμε πολλές μικρές εκκλησίες, καθώς και πολλές πηγές και γοφύρια καθώς και την περίφημη τοξωτή γέφυρα του «Στοιχειωμένου». Τελειώνοντας το ταξίδι μας θα περάσουμε από την κοιλάδα των Λιβαδιών με τα οπωροφόρα δέντρα και θα καταλήξουμε ξανά στο χωριό (Χώρα).

ΗΜΕΡΑ 8 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΔΡΟΣ ΕΩΣ ΜΠΑΤΣΙ

ΑΝΔΡΟΣ – ΣΤΡΑΠΟΥΡΙΕΣ – ΑΝΩ ΑΠΡΟΒΑΤΟΥ - ΜΠΑΤΣΙ

Μήκος: 18,5 χλμ.

 Άνοδος: 269 μέτρα

Κάθοδος: 71 μέτρα

Υψομετρική διαφορά: 197 μέτρα

Επίπεδη πεζοπορία: 1,43 χλμ.

 Ανηφόρα: 2,02 χλμ.

Κατηφόρα: 0,79 χλμ.

Διάρκεια Πεζοπορίας (περίπου): 6 ώρες 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας 3/5

Το τελευταίο μέρος της διαδρομής μας διασχίζει τη ραχοκοκαλιά του νησιού από ανατολικά προς δυτικά αυτή τη φορά. Ακολουθούμε ένα από τα πιο κλασικά μονοπάτια του νησιού που ενώνουν την ενδοχώρα με τις ακτές και που στο παρελθόν αποτελούσε την κύρια διαδρομή για τη μεταφορά εμπορευμάτων και την μετακίνηση των ντόποιων.

Φτάνοντας στον τελικό μας προορισμό, μπορούμε να απολαύσουμε υπέροχα τοπικά πιάτα σε κάποια ταβέρνα καθώς και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα πάνω από το γραφικό λιμάνι του χωριού.

ΗΜΕΡΑ 9 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό, μας περιμένει το ταξί μας που θα μας πάει στο λιμάνι του Γαυρίου. Μετά από ταξίδι περίπου 2 ωρών φτάνουμε στο λιμάνι της Ραφήνας όπου ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο θα μας περιμένει για τη μεταφορά μας στην Αθήνα. (Απόσταση περίπου 45 λεπτά.)

Παρακαλώ λάβετε υπόψη σας πως στο μήκος της διαδρομής δεν υπολογίζεται η απόσταση από το μονοπάτι προς το κατάλυμα.

About Route

 Andros 03 Itinerary

The trail begins at the beautiful village of Frousaioi and after of more than 100 kms ends in the village of Batsi. The trail is described as moderate, with an average daily mileage of 1 kms, is well marked and it has sufficient path maintenance.

The paths have different texture, they can go from old wall mule tracks to dirt roads and even a few narrow paths. All tracks are in perfect condition and well-marked with walking signs. They will not be difficult because there are barely any segments that are a bit steep or with loose stones.

Time of Year

Spring and Autumn are of course the best time for hiking on an island as the temperatures are milder and the colors of nature enchanting. In summer, hiking is not prohibitive, but especially in July and August we recommend hiking starting early in the morning as temperatures can reach quite high levels during the day. April and October, dining options in taverns and restaurants may be somewhat limited, especially on weekdays.

Andros 04 Stats

 

Navigation

The package you will get from us includes maps of the region and tour details that will help you find your way. The paths are very well maintained and there will be no missing signs or marks.

Andros 01 Distance

 

Experience & Fitness

This route is suitable for people with a basic physical condition. It is considered moderate as it implies walking for more than 20 kms. Also the average daily trail is of about 15 kms on tracks that are not particularly challenging.

Travel Insurance

Insurance does not included in the price. We strongly advise you to purchase one which covers you for the activity, emergency evacuation and hospital care.

 

Equipment

For this trip you dont need to have some special hiking equipment with you.All you have to do is take the basic stuff that you will find listed in the information pack that will be sent to you.

Andros 02 Grade

 

Meals

Breakfast is included. For lunch you can either make something easy with the things you can buy at the local markets and just take it with you or maybe stop in a taverna en route.For dinner you can eat at local tavernas in the villages where you will be staying, or even enjoy a traditional dinner at the place of your accomodation. During this trip you will have the chance to try unique local specialties such as the dish with rooster in tomato sauce and macaroni or froutalia –an omelet that also has thin round potato slices, and the traditional sausage of Andros.

How far in advance do I need to book?

Since some destinations are quite popular during high season finding an accomodation may be a bit difficult so we would advise you to do the booking as soon as you know your holiday plans.

What happens if I can’t walk a stage?

If you want to skip a part of the trail you can call a local taxi and go straight to the next spot where we have arranged for your accomodation.The staff at the hotel can help you with that.

02 Andros Hotel

Οι ξενώνες και τα ξενοδοχεία σε αυτή την εκδρομή είναι γενικά παραδοσιακά μικρά, και οικογενειακά, 3 * ή 4 * καταλύματα. Οποιοδήποτε κατάλυμα έχει επιλεγεί προσεκτικά λόγω της θέσης, της ατμόσφαιρας και ή της εξαιρετικής υπηρεσίας που προσφέρει. Όλα τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες είναι άνετα και πλήρως εξοπλισμένα.

Εδώ είναι μερικές από τις επιλογές μας, ώστε έχετε μια πρώτη γενική ιδέα για το τι μπορείτε να περιμένετε:

 • Αμοράνοι Studios
 • Paradise Art Hotel
 • Ανεμόμυλοι Studios

  Μετά την κράτησή σας, θα σας αποσταλεί αναλυτική λίστα με όλα τα καταλύματα του ταξιδιού.

Σε περίπτωση που κάποια από τα προαναφερθέντα καταλύματα που παρουσιάσαμε δεν έχουν διαθεσιμότητα, θα σας παρέχουμε παρόμοια ή καλύτερη εναλλακτική λύση.

 Στην Άνδρο γενικά η επιλογές καταλύματος είναι περιορισμένες. Τα καταλύματα που έχουμε επιλέξει είναι οι βέλτιστες επιλογές έχοντας κατά νου την ατμόσφαιρα, την άνεση, τη φιλοξενία και την περίοδο λειτουργίας τους.

Παρακάτω θα βρείτε ενδεικτικά κάποια ξενοδοχεία αυτού του ταξιδιού. Εάν ένα ξενοδοχείο δεν έχει διαθεσιμότητα, κλείνουμε μια παρόμοια εναλλακτική λύση για εσάς και σας ενημερώνουμε για την εναλλακτική κράτηση.

Επιπλέον διανυκτέρευση:

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για επιπλέον διανυκτερεύσεις σε οποιοδήποτε από τα καταλύματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής

 Μονόκλινα δωμάτια και μεμονωμένοι πεζοπόροι

Οι τιμές ανά άτομο ισχύουν για το δίκλινο δωμάτιο. Εάν επιθυμείτε μονόκλινα δωμάτια, θα χαρούμε να το φροντίσουμε όμως υπάρχει επιπλέον χρέωση ανά δωμάτιο.

Οι μεμονωμένοι πεζοπόροι είναι επίσης ευπρόσδεκτοι με παρόμοια επιπλέον χρέωση για το ατομικό δωμάτιο.

 

00 trailducks

Σας προτείνει:

Σας αρέσει η ιδέα να κάνετε πεζοπορία σε ένα νησί, αλλά ψάχνετε για μικρότερη σε διάρκεια πεζοπορία; Μη ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντα να προσαρμόσετε οποιοδήποτε ταξίδι πεζοπορίας και να το φέρετε στις ανάγκες σας ή εναλλακτικά μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο μονοπάτι της Σαντορίνης.

ΚΡΑΤΗΣΗ

ADT02 Άνδρος (8 νύχτες, 7 ημέρες πεζοπορίας)

750€ ανά άτομο

Andros 06 Pricelist

 

 

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

 • 4 ημέρες/ 3 διανυκτερεύσεις σε 3* & 4* ξενοδοχεία & ξενώνες
 • Πρωινό
 • Μεταφορά από Αθήνα προς Ραφήνα (μέρα 1) και αντίστροφα (μέρα 10)
 • Μεταφορά αποσκευών κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας
 • 24/7 Τηλεφωνική υποστήριξη
 • Trip package, πληροφοριακό υλικό (σημειώσεις για τη διαδρομή, gpx GPS-tracks πληροφορίες για το μέρος και λοιπό χρήσιμο υλικό)
 • Χάρτης της περιοχής
Andros 06 Pricelist

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

 • Γεύματα που δεν αναφέρονται παραπάνω
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση (συνιστούμε να αγοράσετε μία)
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
 
 Andros 03 Itinerary
 • Διεύθυνση: Φραγκογιάννη 45, Παπάγου 15669 Αθήνα, Ελλάδα
 • Email: info@trailducks.gr
 • Τηλ: +302130234731
 • MH.T.E. 0259E70000741801

Search