Γκιώνα Κωδ: GIO2205
Guided
2 ήμερη Πεζοπορία
Ανάβαση στην κορυφή Πυραμίδα
On demand Μάιο - Οκτώβριο
1 Διανυκτέρευση (Ελεύθερη κατασκήνωση)
Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια/Δύσκολη (3/5)

moderate

ΜΕΤΡΙΑ/ΔΥΣΚΟΛΗ

 

135€ / άτομο

 

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Εκεί που τα έλατα σου χαμογελούν κι ο γκιόνης σου τραγουδάει

Η εκδρομή αυτή εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο εξορμήσεων για το 2022 αφιερωμένο στις αναβάσεις κορυφών. Απευθύνεται σε πιο έμπειρους πεζοπόρους, με μέγιστο αριθμό γκρουπ τα 8 άτομα, ώστε σε συνέπεια με τη φιλοσοφία της Trailducks να χαρούμε ως μία παρέα τη φύση, την πεζοπορία και να ζήσουμε στο μέγιστο το συναίσθημα της "κατάκτησης" ακόμα μίας κορυφής. Ελάτε λοιπόν μαζί μας να απολαύσουμε την πρώτη εκδρομή της νέας αυτής σειράς στη Γκιώνα.

Η Γκιώνα είναι το 5ο ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα και το ψηλότερο νότια του Ολύμπου, αποτελεί συνέχεια της οροσειράς της Πίνδου της νότιας απόληξης της. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν και Ασέληνο όρος μιας και σύμφωνα με τον μύθο η Σελήνη άφηνε τον ουρανό και κατέβαινε στις πλαγιές της Γκιώνας να συναντήσει τον αγαπημένο της  Ενδυμίων , γιο της Πύρρας και του Δευκαλίωνα. Η σύγχρονη ονομασία της προέρχεται από το πουλί γκιόνη. Αξιοσημείωτο είναι τέλος πως στην Γκιώνα βρίσκεται και η μεγαλύτερη ορθοπλαγιά των Βαλκανίων, η Πλάκα της Συκιάς με ανάπτυγμα 1.100 μέτρα.

 

Στη διήμερη αυτή πεζοπορία θα έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε στην ψηλότερη κορυφή της Γκιώνας την Πυραμίδα. Την πρώτη ημέρα θα επισκεφτούμε το ξεχωριστό χωριό της Παύλιανης με τον παραδοσιακό οικισμό του και τις μοναδικές art street πινελιές του! Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το χωριό της Καλοσκοπής όπου και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας με προορισμό το σημείο όπου θα κατασκηνώσουμε. Τη δεύτερη ημέρα ξεκινάει η ανάβαση μας προς την κορυφή από όπου και θα απολαύσουμε τη μοναδική πανοραμική θέα που προσφέρει το σημείο προς τα άλλα ψηλά βουνά της Στερεάς Ελλάδας, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια και βόρεια την Οίτη. Θα κλείσουμε το διημερό μας φυσικά με χαλάρωση και φυσικά καλό παραδοσιακό φαγητό στο χωριό της Καλασκοπής.

Highlights

 • Θέα από την κορυφή Πυραμίδα
 • Διανυκτέρευση στη φύση με σκηνές
 • Παραδοσιακό χωριό της Καλοσκοπής
 • Επίσκεψη στην Παύλιανη

TRIP INFO

Σχετικά με τη Διαδρομή

Trail Stats


 

Διαδρομή Σαββάτου: Η πεζοπορία μας την πρώτη μέρα ξεκινά από το ιστορικό και μαρτυρικό χωριό της Καλοσκοπής στα 1.100 μέτρα υψόμετρο. Ακολουθούμε εύκολο δασικό δρόμο για 2,9 περίπου χιλιόμετρα και μετά ανηφορικό μονοπάτι για 1,8 χλμ όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές. Από αυτόν τον δασικό δρόμο περνάει και το Ε4, το ευρωπαϊκό μονοπάτι που ξεκινάει από τα Πυρηναία, περνά από τις Άλπεις, την οροσειρά της Πίνδου, την Γκιώνα, τον Παρνασσό, τα βουνά της Πελοποννήσου και καταλήγει στην Κρήτη.

Διαδρομή Κυριακής: Την δεύτερη μέρα, την Κυριακή, ξεκινάμε την ανάβαση νωρίς το πρωί προς την Πυραμίδα την ψηλότερη κορυφή της Γκιώνας, επιστροφή από τον ίδιο δρόμο και μετά από μια  σύντομη στάση στο σημείο της κατασκήνωσης για ξεκούραση και μάζεμα σκηνών συνεχίζουμε προς την Καλοσκοπή για φαγητό  και χαλάρωση στις ταβέρνες του χωριού. Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας επιστροφή στην Αθήνα.

 

img_20220406_131427.jpg

Πρόγραμμα Εκδρομής: Το σημείο συνάντησης μας είναι στις 09:30 στο μετρό Πανόρμου, έξω από τα Everest. Στη συνέχεια, αφού επιβιβαστούμε στα οχήματα της Trailducks,  ξεκινάμε την εκδρομή μας με κατεύθυνση το χωριό Καλοσκοπή στο νομό Φωκίδος, το οποίο βρίσκεται 220 χλμ. μακριά από την Αθήνα. Θα πραγματοποιήσουμε μια στάση στην Παύλιανη για ξεκούραση, βόλτα στο αισθητικό πάρκο, καθώς και για μεσημεριανό γεύμα. Κατόπιν  κατευθυνόμαστε προς την Καλοσκοπή όπου και θα αφήσουμε  τα αυτοκίνητα στην αρχή του χωματόδρομου, σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας μας. Μετά από 3 ώρες περίπου θα φτάσουμε στο σημείο που θα στήσουμε τις σκηνές σε υψόμετρο 1500 m. και θα ακολουθήσει το ορειβατικό γεύμα.  

Κυριακή: Ξύπνημα νωρίς το πρωί 05:30, ετοιμασία πρωινού με θέα τις ψηλές κορυφές της Γκιώνας. 06:30 αναχώρηση για κορυφή. Επιστροφή από τον ίδιο δρόμο. Ακολουθεί γεύμα σε ταβέρνα στην Καλοσκοπή. Περίπου 21:00 επιστροφή στην Αθήνα Εξοπλισμός

Για αυτή την εκδρομή χρειάζεται ο κατάλληλος πεζοπορικός εξοπλισμός για ανάβαση σε βουνοκορυφή. Η χρήση μπαστουνιών πεζοπορίας κρίνεται απαραίτητη. Τα μπαστούνια πεζοπορίας καθώς και η σκηνή για τη διαμονή  μπορούν να παρασχεθούν κατόπιν επικοινωνίας από την Trailducks.

Εμπειρία και φυσική κατάσταση

Αυτή η εκδρομή είναι κατάλληλη για ανθρώπους με πολύ καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία στην πεζοπορία και ιδανικά στην κατασκήνωση καθώς απαιτεί στοιχειώδη κατασκηνωτικό εξοπλισμό. Έχει χαρακτηριστεί ως μέτρια λόγω των χιλιομέτρων της, του τερεν και της υψομετρικής διαφοράς του μονοπατιού. 

 

 

 

Διήμερη εκδρομή Πεζοπορία & Ανάβαση Κορυφής
 4,7 χλμ14,56 χλμ.
Συνολικό μήκος διαδρομών 
 ΕΥΚΟΛΗ & ΜΕΤΡΙΑ/ΔΥΣΚΟΛΗ
Βαθμός δυσκολίας

 ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

 • Έμπειρος συνοδός / αρχηγός εκδρομής
 • Μεταφορά με ΙΧ (4 άτομα / ΙΧ) 
 • Ολιγομελές γκρουπ (max 8 ατόμων)
 • Ορειβατικό γεύμα Σάββατο βράδυ
 • Πρωινό Κυριακής
 • Light Refreshment
 • GPX file

 

Δεν περιλαμβάνεται στο κόστος: Το μεσημεριανό γεύμα του Σαββάτου και της Κυριακής

 

Σε περίπτωση ακύρωσης από την Trailducks επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό συμμετοχής. 

Επιλογή εξόρμησης GIO2205 Γκιώνα (Διήμερο)

ΚΡΑΤΗΣΗ

135 
ανά άτομο

 

 • Διεύθυνση: Φραγκογιάννη 45, Παπάγου 15669 Αθήνα, Ελλάδα
 • Email: info@trailducks.gr
 • Τηλ: +302130234731
 • MH.T.E. 0259E70000741801

Search