ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Το Πήλιο είναι ένας μοναδικός προορισμός για όσους αγαπούν την πεζοπορία. Το εκπληκτικό βουνό του Πηλίου κρύβει μια πληθώρα από όμορφα σημεία τόσο από τη μεριά του Αιγαίου, όσο και από την άλλη πλευρά του. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, ο ταξιδιώτης θα απολαύσει την πεζοπορία σε ένα καταπράσινο περιβάλλον ανάμεσα σε εκτάσεις με μήλα, καστανιές και βελανιδιές. Θα περπατήσει σε ένα δίκτυο ιστορικών, καλά διατηρημένων πλακόστρωτων μονοπατιών και θα συναντήσει ιστορικούς οικισμούς, αρχοντικά, εκκλησίες, όμορφες πέτρινες κρήνες και ρυάκια.

Ο ταξιδιώτης θα ενθουσιαστεί από την συνεχή εναλλαγή όμορφων σκηνών μπροστά στα μάτια του. Καθώς περπατά μπορεί να συναντήσει μια όμορφη παραλία με καταπράσινα γαλαζοπράσινα νερά και λίγο αργότερα να βρεθεί στη μέση ενός βουνού και να διασχίζει μια δασική διαδρομή.

Η χερσόνησος του Πηλίου βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της ηπειρωτικής χώρας κοντά στην πόλη του Βόλου. Είναι επίσης γνωστό ως το βουνό των Κενταύρων καθώς, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, κατοικούνταν από αυτά τα πλάσματα.

Δεδομένα περιήγησης

Μήκος πεζοπορίας: 81, χλμ.
Διάρκεια: 9 νύχτες, 8 ημέρες πεζοπορία
Ελάχιστη ημερήσια πεζοπορία: 6 χλμ.
Μέγιστη ημερήσια πεζοπορία: 15,6 χλμ.
Κωδ: PLT01 Δυσκολία: Μέτρια
Διαθέσιμη: Μάρτιο - Νοέμβριο
Σημείο εκκίνησης: Πορταριά
Τέλος περιήγησης: Πορταριά
Απόσταση από Αθήνα: 333 χλμ. περίπου 3 ώρες και 45 λεπτά.

8

Ημέρες πεζοπορίας

81,7 χλμ. 

Συνολικό Μήκος Πεζοπορίας

10,21 χλμ.

Ημερήσιο Μ.Ο. πεζοπορίας

Highlights

 • Πεζοπορία σε καλντερίμια

 • Καταπράσινα μονοπάτια με θέα τη θάλασσα

 • Νόστιμη παραδοσιακή κουζίνα με τοπικά πιάτα

 • Διαμονή σε παραδοσιακούς, πετρόχτιστους ξενώνες στο Πήλιο

 • Το παραδοσιακό τρενάκι του Πηλίου

 • Οι υπέροχες παραλίες του Αιγαίου

Πήλιο
Κωδ: PLT01
Self-Guided
8 ημέρες πεζοπορίας
Walking & Trekking
Μάρτιο - Νοέμβριο
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος

10 ημέρες από

790€

ΗΜΕΡΑ 1 ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑΡΙΑ

Μεταφορά από την Αθήνα στην Πορταριά με ιδιωτικό μέσο μεταφοράς (βαν ή ΙΧ). Περίπου 4 ώρες

ΗΜΕΡΑ 2 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΧΑΝΙΑ

ΠΟΡΤΑΡΙΑ-ΧΑΝΙΑ

Μήκος: 8,5 χλμ.

 Άνοδος: 627 μ.

Κάθοδος: 82 μ.

Επίπεδη πεζοπορία: 2,9 χλμ.

Ανηφόρα: 4,08 χλμ.

Κατηφόρα: 1,52 χλμ.

Διάρκεια (περίπου): 3ώρες 45λεπτά

Βαθμός δυσκολίας 2/5

Ξεκινάμε το ταξίδι μας από το όμορφο χωριό της Πορταριάς. Το μονοπάτι μας περνάει ανάμεσα σε αειθαλή δέντρα ακριβώς κάτω από την κορυφή του δυτικού Πηλίου. Η θέα στον Παγασητικό κόλπο είναι μαγευτική. Ακολουθούμε το καλντερίμι και μπαίνουμε σε ένα δάσος οξιών. Από εκεί σιγά-σιγά φτάνουμε στο χωριό Χανιά με το χιονοδρομικό κέντρο του Πήλιου.

ΗΜΕΡΑ 3 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ XANIA ΕΩΣ ΖΑΓΟΡΑ

ΧΑΝΙΑ-ΖΑΓΟΡΑ

Μήκος: 9,5 χλμ.

 Άνοδος: 108 μ.

Κάθοδος: 818 μ.

Επίπεδη πεζοπορία: 4,8 χλμ.

 Ανηφόρα: 5 χλμ.

Κατηφόρα: 0,19 χλμ.

Διάρκεια (περίπου): 3ώρες 30λεπτά

Βαθμός δυσκολίας 2/5

Αφήνουμε τα Χανιά πίσω μας και περπατάμε στα όμορφα λιθόστρωτα μονοπάτια μέσα από το ξεχωριστό δάσος οξιάς! Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας απολαμβάνουμε την καταπληκτική θέα στο Αιγαίο και τη βόρεια πλευρά του Πηλίου. Αφού διασχίσουμε κάποιους επαρχιακούς δρόμους με διάσπαρτες μηλιές φτάνουμε στο γραφικό χωριό Ζαγόρα γνωστό για τα διάσημα κόκκινα μήλα που φέρουν το όνομά του.

 

ΗΜΕΡΑ 4 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΖΑΓΟΡΑ ΕΩΣ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ

ΖΑΓΟΡΑ – ΧΟΡΕΥΤΟ – ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Μήκος: 11 χλμ.

 Άνοδος: 409 μ.

Κάθοδος: 855 μ.

Επίπεδη πεζοπορία: 4,8 χλμ.

 Ανηφόρα: 5 χλμ.

Κατηφόρα: 0,19 χλμ.

Διάρκεια (περίπου): 4ώρες 30λεπτά

Βαθμός δυσκολίας 3/5

Η Ζαγόρα είναι το σημείο εκκίνησης ενός μονοπατιού με αρκετά μεγάλη καθοδική κλίση προς την παραλία του Χορευτού. Καθώς κατεβαίνουμε, υπάρχουν οπωρώνες από μηλιές και ελαιώνες γύρω μας. Εάν ο καιρός μας επιτρέπει, μπορούμε να κάνουμε μια βουτιά στην όμορφη παραλία πριν συνεχίσουμε.

Στη συνέχεια, ακολουθούμε το ανηφορικό μονοπάτι πάνω στη βραχώδη ακτή για να φτάσουμε στην παραλία με βότσαλα Μπανίκα. Από εκεί, συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε μέσα από ένα δάσος από καστανιές που μας οδηγεί στο Παρεκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους. Μόλις περάσουμε και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής θα συνεχίσουμε στο λιθόστρωτο μονοπάτι που οδηγεί στο παραθαλάσσιο χωριό του Αγίου Ιωάννη.

ΗΜΕΡΑ 5 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΕΩΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΝΤΑΜΟΥΧΑΡΗ – ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ

Μήκος: 6 χλμ.

 Άνοδος: 471 μ.

Κάθοδος: 26 μ.

Επίπεδη πεζοπορία: 4,8 χλμ.

 Ανηφόρα: 5 χλμ.

Κατηφόρα: 0,19 χλμ.

Διάρκεια (περίπου):2ώρες 50λεπτά

Βαθμός δυσκολίας 2/5

Το σημερινό μονοπάτι είναι ιδανικό να απολαύσουμε τη  θάλασσα και το κολύμπι καθώς περνάμε από καταπληκτικές παραλίες. Ξεκινώντας από τον Άγιο Ιωάννη φτάνουμε στην παραλία Παπά Νερό. Παίρνουμε το ανηφορικό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στον εκπληκτικά όμορφο κόλπο της Νταμούχαρη, όπου μπορούμε να κολυμπήσουμε και να ξεκουραστούμε στις όμορφες ταβέρνες και καφετέριες του χωριού. Μετά από αυτό, θα ακολουθήσουμε το ανοδικό μονοπάτι για να φτάσουμε στο μεγάλο, όμορφο χωριό της Τσαγκαράδας.

ΗΜΕΡΑ 6 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ ΕΩΣ ΜΗΛΙΕΣ

ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ - ΜΗΛΙΕΣ

Μήκος: 11 χλμ.

 Άνοδος: 471 μ.

Κάθοδος: 588 μ.

Επίπεδη πεζοπορία: 4,8 χλμ.

 Ανηφόρα: 5 χλμ.

Κατηφόρα: 0,19 χλμ.

Διάρκεια (περίπου):4ώρες 50λεπτά

Βαθμός δυσκολίας 3/5

Περπατώντας στο χωριό φτάνουμε στην περιοχή των Ταξιάρχων και από εκεί ακολουθούμε το ανηφορικό μονοπάτι δίπλα στην κοίτη του ποταμού. Διασχίζουμε μια μεγάλη συστάδα οξιών πριν φτάσουμε στην κορυφή με την απίστευτη θέα προς τον Παγασητικό Κόλπο. Το τμήμα που ακολουθεί είναι κατηφορικό και καταλήγει προς το υπέροχο χωριό Μηλιές. Αυτό που πραγματικά αξίζει εδώ να επισκεφτείτε είναι ο γραφικός σιδηροδρομικός σταθμός με το παλιό ατμοκίνητο τρένο.

 

ΗΜΕΡΑ 7 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΜΗΛΙΕΣ ΕΩΣ ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ

ΜΗΛΙΕΣ – ΒΥΖΙΤΣΑ – ΠΙΝΑΚΑΤΕΣ – ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ

Μήκος: 9 χλμ.

 Άνοδος: 275 μ.

Κάθοδος: 309 μ.

Επίπεδη πεζοπορία: 4,8 χλμ.

 Ανηφόρα: 5 χλμ.

Κατηφόρα: 0,19 χλμ.

Διάρκεια (περίπου):3 ώρες

Βαθμός δυσκολίας 2/5

Το μονοπάτι σήμερα είναι εύκολο. Μας πηγαίνει σε δύο άλλα όμορφα χωριά του Πηλίου, τη Βυζίτσα και τον Πινακάτη με παλιά, όμορφα αρχοντικά. Καθώς αφήνουμε το χωριό της Πινακάτης πίσω μας, περπατάμε το μονοπάτι που μας οδηγεί στο όμορφο παραθαλάσσιο χωριό Καλά Νερά με πολλές επιλογές για φαγητό και ξεκούραση.

ΗΜΕΡΑ 8 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ ΕΩΣ ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ

ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ – ΠΙΝΑΚΑΤΕΣ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ

Μήκος: 15,6 χλμ.

 Άνοδος:  924 μ.

Κάθοδος: 354 μ.

Επίπεδη πεζοπορία:  3,33 χλμ.

 Ανηφόρα:  8,4 χλμ.

Κατηφόρα: 3,9 χλμ.

Διάρκεια (περίπου):  5ώρες 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας 3/5

Σήμερα ξεκινάμε από την παραλία Καλά Νερά και αφού διασχίσουμε τον κεντρικό δρόμο βρίσκουμε έναν στενό χωμάτινο δρόμο που σε λίγα λεπτά μετατρέπεται σε πλακόστρωτο μονοπάτι (καλντερίμι). Το μονοπάτι ακολουθεί ανοδική κατεύθυνση και μας οδηγεί σε μια μικρή γέφυρα που διασχίζει τις σιδηροδρομικές γραμμές. Μετά το καλντερίμι φτάνουμε στο υπέροχο χωριό Πινακάτες. Φεύγοντας από εκεί, συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε και ανά διαστήματα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη θέα του Παγασητικού κόλπου. Αφού περπατήσουμε περίπου μιάμιση ώρα φτάνουμε στο χωριό του Αγίου Γεωργίου. Το τελευταίο στάδιο της διαδρομής μας προσφέρει υπέροχη θεά της θάλασσας. Φεύγοντας από το χωριό του Αγίου Γεωργίου ακολουθούμε το μονοπάτι που μας οδηγεί στο μικρό θέατρο «Αλώνι» και μετά στο θαυμάσιο μοναστήρι των Ταξιαρχών. Στη συνέχεια ακολουθούμε ακόμα ένα καλντερίμι δίπλα από ένα ρέμα ποταμού και μετά από λίγο, φτάνουμε  στο εντυπωσιακό χωριό του Αγίου Λαυρέντιου με τα παραδοσιακά σπίτια του.

ΗΜΕΡΑ 9 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΕΩΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑ

ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ – ΔΡΑΚΕΙΑ – ΠΟΡΤΑΡΙΑ

Μήκος: 11,1 χλμ.

 Άνοδος: 487 m

Κάθοδος: 415 m

Επίπεδη πεζοπορία: 1,43 χλμ.

Ανηφόρα: 2,02 χλμ.

Κατηφόρα: 0,79 χλμ.

Διάρκεια (περίπου):4ώρες 20λεπτά

Βαθμός δυσκολίας 2/5

Φτάσαμε στο τελευταίο τμήμα του κυκλικού μας μονοπατιού στο υπέροχο Πήλιο. Ξεκινάμε από τον Άγιο Λαυρέντιο με ένα εύκολο μονοπάτι μέσα στο δάσος και φτάνουμε στο χωριό Δράκια. Το μονοπάτι συνεχίζει μέσα από ένα δάσος βελανιδιάς και μόλις φτάσουμε στην Αλικόπετρα αρχίζουμε να κατεβαίνουμε το μονοπάτι που μας οδηγεί μέσα από ένα δάσος με καστανιές. Έτσι φτάνουμε στη γραμμή τερματισμού μας στο χωριό Πορταριά.

ΗΜΕΡΑ 10 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό, επιστρέφουμε στην Αθήνα με ιδιωτικό αυτοκίνητο.  Επιστροφή περίπου 3 ώρες 45 λεπτά.

Παρακαλώ λάβετε υπόψη σας πως στο μήκος της διαδρομής δεν υπολογίζεται η απόσταση από το μονοπάτι προς το κατάλυμα.

About Route

 Pelion 03 Itinerary

The trail begins at the colourful village of Portaria and ends, after 82 km, at the settlement of Agria. It is described as a moderate track with an average daily mileage of 12 kms, properly marked and with sufficient path maintenance. The pathways of the trail are of various textures, cobble paths, dirt tracks, rarely small overgrown paths and even some tarmac paths near to the villages.

 

Time of Year

Pelion is a perfect tourist destination all year round. Spring and autumn are, of course, the best choices for hiking and trekking because temperatures are milder and colours simply magnificent.It is not unusual do go hiking in summer but, especially during July and August we recommend that it begins early in the morning as temperatures can get quite high during the day. In April and October there is a chance of shortage of options when it comes to tavernas and restaurants, particularly on weekdays.

Pelion 04 Stats

 

Navigation

The package you will get from us includes maps of the region and tour details that will help you find your way. The paths are very well maintained and there will be no missing signs or marks.

Pelion 01 Distance

 

Experience & Fitness

This route is suitable for people with a basic physical condition. It is considered moderate as it implies walking for more than 20 kms. Also the average daily trail is of about 15 kms on tracks that are not particularly challenging.

This is the kind of trail that will be enjoyed mostly by hikers that are fans of trails with uneven footing.

 

Travel Insurance

Insurance does not included in the price. We strongly advise you to purchase one which covers you for the activity, emergency evacuation and hospital care.

 

Equipment

For this trip you dont need to have some special hiking equipment with you. All you have to do is take the basic stuff that you will find listed in the information pack that will be sent to you.

Pelion 02 Grade

 

Meals

Breakfast is included. For lunch you can either make something easy with the things you can buy at the local markets and just take it with you or maybe stop in a taverna en route.For dinner you can eat at local tavernas in the villages where you will be staying, or even enjoy a traditional dinner at the place of your accomodation. During this journey you will have the opportunity to try unique local specialities such as the traditional dish spetsofai - a dish made of sliced sausage and peppers. The most daring should not leave this place without having tried the traditional drink here –the tsipouro

 

How far in advance do I need to book?

Since some destinations are quite popular during high season finding an accomodation may be a bit difficult so we would advise you to do the booking as soon as you know your holiday plans.

What happens if I can’t walk a stage?

If you want to skip a part of the trail you can call a local taxi and go straight to the next spot where you have arranged for your accomodation.The staff at the hotel can help you with that.

01 Pelion Hotel

Οι ξενώνες και τα ξενοδοχεία σε αυτή την εκδρομή είναι γενικά παραδοσιακά μικρά, και οικογενειακά, 3 * ή 4 * καταλύματα. Οποιοδήποτε κατάλυμα έχει επιλεγεί προσεκτικά λόγω της θέσης, της ατμόσφαιρας και ή της εξαιρετικής υπηρεσίας που προσφέρει. Όλα τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες είναι άνετα και πλήρως εξοπλισμένα.

Εδώ είναι μερικές από τις επιλογές μας, ώστε έχετε μια πρώτη γενική ιδέα για το τι μπορείτε να περιμένετε:

 • Ξενοδοχείο Πορταριά
 • Αρχοντικό Φιλιπίδη
 • Αρχοντικό Κονάκι

  Μετά την κράτησή σας, θα σας αποσταλεί αναλυτική λίστα με όλα τα καταλύματα του ταξιδιού.

Σε περίπτωση που κάποια από τα προαναφερθέντα καταλύματα που παρουσιάσαμε δεν έχουν διαθεσιμότητα, θα σας παρέχουμε παρόμοια ή καλύτερη εναλλακτική λύση.

Επιπλέον διανυκτέρευση:

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για επιπλέον διανυκτερεύσεις σε οποιοδήποτε από τα καταλύματα κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Εάν το επιθυμείτε, μπορούμε επίσης να κάνουμε κράτηση για εσάς πριν ή / και μετά το ταξίδι σε ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Μονόκλινα δωμάτια και μεμονωμένοι πεζοπόροι

Οι τιμές ανά άτομο ισχύουν για το δίκλινο δωμάτιο. Εάν επιθυμείτε μονόκλινα δωμάτια, θα χαρούμε να το φροντίσουμε όμως υπάρχει επιπλέον χρέωση ανά δωμάτιο.

Οι μεμονωμένοι πεζοπόροι είναι επίσης ευπρόσδεκτοι με παρόμοια επιπλέον χρέωση για το ατομικό δωμάτιο.

 

00 trailducks

Σας προτείνει:

Ψάχνετε για μια πιο απαιτητική πεζοπορία; Τότε μπορεί να σας ενδιαφέρει το μονοπάτι του Παρνασσού.

 

 

 

PLT01 ΠΗΛΙΟ

(9 νύχτες, 8 ημέρες πεζοπορίας)

790€ ανά άτομο


Pelion 03 Itinerary

 

 

 

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

 • 10 μέρες/ 9 νύχτες σε 3* & 4* ξενοδοχεία ή ξενώνες

 • Πρωινό

 • Μεταφορά από Αθήνα σε Πορταριά Portaria (μέρα 1) και από Άγιο Γεώργιο στην Αθήνα (μέρα 8)

 • Μεταφορά αποσκευών στο σύνολο της διάρκεια της εκδρομής
 • 24/7 Τηλεφωνική υποστήριξη
 • Trip package, πληροφοριακό υλικό (σημειώσεις για τη διαδρομή, gpx GPS-tracks πληροφορίες για το μέρος και λοιπό χρήσιμο υλικό)
 • Χάρτης της περιοχής

Pelion 03 Itinerary

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

 • Γεύματα που δεν αναφέρονται παραπάνω
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση (συνιστούμε να αγοράσετε μία)
 • Εισητήριο για το τουριστικό τρένο του Πηλίου

 • Διεύθυνση: Φραγκογιάννη 45, Παπάγου 15669 Αθήνα, Ελλάδα
 • Email: info@trailducks.gr
 • Τηλ: +302130234731
 • MH.T.E. 0259E70000741801

Search