Η οργάνωση self-guided πεζοπορικών διακοπών είναι ο τομέας που έχουμε εξειδικευτεί στην trailducks από την πρώτη στιγμή και ο τομέας που ξεχωρίζουμε . Αυτό μας δίνει τη σιγουριά και τη δυνατότητα να προσφέρουμε στον καθένα σας τις ιδανικές προτάσεις πεζοπορικών εκδρομών!

Επίπεδα Δυσκολίας:

Για την κατάταξη των εκδρομών μας χρησιμοποιούμε αριθμητική κλίμακα από το 1 έως το 5. Όπου το ένα αντιπροσωπεύει το πολύ εύκολο και το πέντε ισοδυναμεί με το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας Πρόκληση.

Είναι πολύ σημαντικό να δώστε προσοχή στην αξιολόγηση ώστε  η επιλογή των walking holidays να ταιριάζει στο επίπεδο εμπειρίας σας και στο επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης.

1 rock 1-ΕΥΚΟΛΟ

Image

Γενικά κατάλληλο για οποιονδήποτε θέλει να χαρεί μια πεζοπορία. Δεν περιέχει σημαντικές μεταβολές στην κλίση του μονοπατιού. Κυρίως ομοιόμορφο έδαφος χωρίς δυσκολίες.

2 rock 2-ΕΥΚΟΛΟ / ΜΕΤΡΙΟ

Image

Κατάλληλο για πεζοπόρους με βασικό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Μπορεί να περιέχει μεσαίες μεταβολές ως προς την κλίση και σημεία με ποιο δύσκολο ανομοιόμορφο έδαφος.

3 rocks 3-Μέτριο

Image

Απευθύνεται σε πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση. Μπορεί να περιέχει σημαντικές υψομετρικές διαφορές και μεγάλη κλίση. Το μονοπάτι μπορεί να περιέχει μεγάλα κομμάτια ανομοιόμορφου εδάφους και κάποια απότομα σημεία. Συνήθως αφορά μονοπάτια μεγάλων αποστάσεων.

4 rocks 4-Δύσκολο

Image

Καλή πεζοπορική εμπειρία απαιτείται για αυτό το επίπεδο. Συνδυασμός μεγάλων υψομετρικών διαφορών και μονοπάτια μεγάλων αποστάσεων συχνά σε δύσκολες επιφάνειες.

5 rock 5-Πάρα πολύ δύσκολο

Image

Το άριστο επίπεδο πεζοπορίας και η άριστη φυσική κατάσταση είναι προαπαιτούμενα. Μεγάλων αποστάσεων μονοπάτια με μεγάλες υψομετρικές διαφορές σε συνδυασμό με μεγάλα κομμάτια ανομοιόμορφου εδάφους και πολλά επικίνδυνα απότομα σημεία.

Ταξιδεύω Υπεύθυνα:

Η self-guided πεζοπορία όπως και κάθε εξωτερική δραστηριότητα όταν δεν εκτελείται με σύνεση και προσοχή μπορεί να κρύβει κινδύνους.

Στην Trailducks η ασφάλεια είναι πάντα πρώτη μας προτεραιότητα και για αυτό έχουμε λάβει κάθε προφύλαξη ώστε να είστε ασφαλής σ εκάθε βήμα σας.

Όμως στην τελική η ασφάλεια σας κατά την διάρκεια της πεζοπορίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσάς τους ίδιους και από την χρήση κοινής λογικής.

Ο κάθε πεζοπόρος είναι αυτός που γνωρίζει τα όρια των δικών του αντοχών και αυτός που δεν πρέπει ούτε να υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες του αλλά και ούτε να υποτιμήσει τις δυσκολίες της φύσης και του outdoor activity.

Ο πεζοπόρος είναι υπεύθυνος για τον τρόπο που θα δράσει και θα συμπεριφερθεί κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.  Στα προγράμματα μας όλες οι διαδρομές ακολουθούν την επίσημη χάραξη του μονοπατιού. Και πάλι όμως η προσοχή πρέπει να είναι συνεχής καθώς κάποιες φορές κάποια διαδρομή και ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα μπορεί να περιλαμβάνει περπάτημα σε υγρό,  λασπώδες ή και σε ολισθηρό έδαφος. Στις περιπτώσεις αυτές κάθε μονοπάτι μπορεί να κρύβει δυσκολίες ο κάθε πεζοπόρος πρέπει να έχει την ετοιμότητα και την κρίση να αναγνωρίσει και να αποφύγει αυτές τις παγίδες.  Από μεριάς μας σας συμβουλεύουμε να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες που σας παρέχουμε και να παραμένετε αυστηρά εντός των επίσημων σχεδιασμένων μονοπατιών.

Ταξιδεύω υπεύθυνα σημαίνει απολαμβάνω  χωρίς ρίσκο και  στο μέγιστο την πεζοπορία και τις διακοπές μου!

Faqs

 

Διαμονή | Σχετικά με  μεταφορές αποσκευών και μετακινήσεις | Κράτηση | Ταξιδεύοντας| Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης | Σχετικά με τη συμμετοχή |Άλλες πληροφορίες

Σχετικά με τη Διαμονή

1 - Σε τι δωμάτιο θα μείνω;

Τα ξενοδοχεία που επιλέγουμε είναι παραδοσιακοί ξενώνες ή μικρά φιλόξενα ξενοδοχεία τουλάχιστον  τριών αστέρων ώστε να ταιριάζει η διαμονή σας με τη φιλοσοφία της self – guided πεζοπορίας. Στόχος μας είναι ο ταξιδιώτης να εισπράξει ένα θερμό καλωσόρισμα και  να έχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία, να δοκιμάσει τις τοπικές γεύσεις και να γνωρίσει τις συνήθειες  και τη φιλοξενία των ανθρώπων του τόπου. Κατά κανόνα συμπεριλαμβάνεται το πρωινό και η διαμονή γίνεται σε δωμάτιο με δύο μονά κρεβάτια.

2- Ποια η διαφορά δίκλινου δωματίου με ένα κρεβάτι (double) ή με δυο μονά (twin);

Σχετικά με  μεταφορές αποσκευών και μετακινήσεις

1- Τι περιλαμβάνει η υπηρεσία μεταφοράς;

Η υπηρεσία μεταφοράς περιλαμβάνεται στην τιμή της εκδρομής και καλύπτει την μεταφορά από και προς την Αθήνα και τον τόπο διεξαγωγής της πεζοπορίας καθώς και οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση ορίζεται στο πρόγραμμα τις εκδρομής. 

Οι μετακινήσεις των ταξιδιωτών γίνονται με ιδιωτικό όχημα είτε από την ίδια την Τrailducks είτε μέσω συνεργαζόμενων τρίτων εταιριών παροχής υπηρεσιών μεταφορικού έργου.  

2- Τι περιλαμβάνει η υπηρεσία μεταφοράς αποσκευών;
3- Πως λειτουργεί η υπηρεσία μεταφοράς αποσκευών;

Κράτηση

1- Πώς κάνω μία κράτηση;

Ο απλούστερος τρόπος για να κάνετε κράτηση είναι μέσω της φόρμας που θα βρείτε στο site μας. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Να θυμάστε πάντα πως η κράτηση είναι έγκυρη μόνο αφού λάβετε το σχετικό e-mail επιβεβαίωσης από εμάς.

2- Πόσο νωρίτερα πρέπει να κάνω την κράτηση;
3- Πως μπορώ να πληρώσω;
4- Σχετικά με την πληρωμή.
5- Τι ισχύει με τις On line πληρωμές;
6- Ποια είναι η πολιτική των ακυρώσεων;
7- Γίνονται αλλαγές στα στοιχεία της κράτησής μου;
8- Μπορώ να μεταφέρω την προκαταβολή μου σε άλλο πακέτο;
9- Μπορώ να προσθέσω επιπλέον διανυκτερεύσεις;

Ταξιδεύοντας

1- Ταξιδεύοντας από το εξωτερικό.

Η άφιξη και η αναχώρηση σας  οργανώνονται από εσάς και δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή ταξιδιού μας. O ευκολότερος και προτεινόμενος τρόπος για τον επισκέπτη είναι να ταξιδέψει αεροπορικός. Το αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την Αθήνα είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

2- Τι έγγραφα χρειάζομαι;
3- Τι ισχύει με την ασφάλιση μου;

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής

1- Χρειάζομαι ειδικό εξοπλισμό;

Όχι, δε χρειάζεται να έχετε μαζί σας τεχνικό ειδικό εξοπλισμό. Βεβαίως στο ψηφιακό πληροφοριακό υλικό που θα λάβετε από εμάς θα βρείτε μια ενδεικτική  λίστα σχετικά με τον σωστό εξοπλισμό. Μιας και αναφερόμαστε σε υπαίθριες δραστηριότητες θα πρέπει βεβαίως να είστε πάντα προετοιμασμένοι για εναλλαγές του καιρού.

2- Τι γεύμα περιλαμβάνεται στην τιμή;
3- Μπορούμε να προσθέσουμε μια «Ελεύθερη» μέρα;
4- Τι υλικό δίνεται σε ένα τυπικό πακέτο εκδρομής;
5- Σε τι γλώσσα είναι το πληροφοριακό υλικό;
6- Σχετικά με το υλικό.
7- Μπορώ να έχω υποστήριξη από GPS.

Σχετικά με τη συμμετοχή σας

1- Τι φυσική κατάσταση χρειάζομαι;

Τα πακέτα των διακοπών μας έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για ανθρώπους κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Είναι εύλογο οποιαδήποτε walking holiday να απαιτεί την ύπαρξη εκ μέρους του ταξιδιώτη  τουλάχιστον μια βασικής φυσικής κατάστασης. Σε κάθε εκδρομή εμφανίζεται o σχετικός  δείκτης δυσκολίας (Επίπεδο δυσκολίας). Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά  την ανάλυση για το κάθε επίπεδο δυσκολίας ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη εκδρομή που ταιριάζει με το επίπεδο της δική σας φυσικής κατάστασης. Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το εξειδικευμένο προσωπικό μας ώστε να βρούμε μαζί την καταλληλότερη εκδρομή για εσάς.

2- Τι εμπειρία πρέπει να έχω;
3- Μπορώ να συμμετέχω ως μεμονωμένος ταξιδιώτης
4- Τι είναι η επιβάρυνση για μοναχικούς ταξιδιώτες (single supplement);
5- Υπάρχει όριο ηλικίας για συμμετοχή παιδιών.
6- Μπορώ να φέρω το σκύλο μου;

Λοιπές πληροφορίες

1- Ποια η διαφορά μεταξύ των επιπέδων δυσκολίας;

 

Οι διαφορές των επιπέδων είναι ένας συνδυασμός του είδους του εδάφους τις υψομετρικής διαφοράς που πρέπει να διανυθεί  καθώς και το μήκος των μονοπατιών. Για περισσότερες πληροφορίες για το πως έχουν αξιολογηθεί οι εκδρομές μας πατήστε εδώ: here.

2- Υπάρχει κάποια έκπτωση αν επιλέξω και άλλο πακέτο;
3- Τι θα συμβεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σας υπενθυμίζουμε:

00 trailducks

Αν δεν βρήκατε την απάντηση σας εδώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα είναι χαρά μας να σας λύσουμε κάθε απορίας σας.

 

  • Διεύθυνση: Φραγκογιάννη 45, Παπάγου 15669 Αθήνα, Ελλάδα
  • Email: info@trailducks.gr
  • Τηλ: +302130234731
  • MH.T.E. 0259E70000741801

Search